Cotlet de porc cu rozmarin

Cotlet de porc cu rozmarin

Cotletul este una dintre cele mai „eficiente” si ravnite parti ale domniei sale porc, insa fiind o carne macra exista riscul sa devina fada si plictisitoare daca nu este ajutata de priceperea noastra in a-i stimula partea nobila. In cele ce urmeaza va voi povesti despre un cotlet fript aproape… provensal si deloc negustos.

Ingrediente:
muschi file / cotlet de porc dezosat, feliat
ulei de masline
rozmarin uscat sau proaspat
sare
piper alb macinat

Mod de preparare:
Ei bine, sa pornim la treaba: punem feliile de cotlet de porc intr-un castron, le saram, le zambim, le innobilam cu cateva picaturi de ulei de masline (adica UNTDELEMN pentru conservatori), presaram rozmarinul maruntit (uscat sau proaspat, dupa cum gasiti), piperul dupa gust si curaj si amestecam minunea pana se intrepatrund bine de tot ingredientele cu carnurile. Acoperim castronul binisor cu un capac potrivit si-l bagam la adapost, in frigider.
Sa va spun sincer, eu am preferat intotdeauna sa prepar carnea si s-o las la fezandat seara pana a doua zi si, credeti-ma, asteptarea isi capata sensul la degustare.
Dupa fezandare, feliile de cotlet se frig pe gratarul bine incins, mai intai pe o parte pana marginile de deasupra incep sa se albeasca frumos spre interior, apoi intoarceti bucata de carne si o lasati la fript si pe cealalta parte cam cat a stat si la prima. Cei care prefera carnea mai „facuta” au permisiunea mea expresa de a mai intoarce si frige inca o data carnea pe ambele parti. Atat!
Sa ne fie de bine!

1 Comment

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *