Ciuperci la gratar cu dovlecei si ardei

Ciuperci la gratar cu dovlecei si ardei

Ciupercile fripte pe gratar sunt, va marturisesc, aproape o obsesie pentru mine – un biet om atras de cele lumesti. Aceste dragi legume eucariote, heterotrofe si pluricelulare prin excelenta sunt o incantare pentru simturile noastre, oricare si oricate ar fi ele. Grataruite cu talent in tovarasia altor leguminoase putem produce adevarate „bombe” culinare usor si fara prea multe fasoane. Exact despre asta va va vorbi si reteta ce urmeaza…

Ingrediente:
8-10 ciuperci champignon medii
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
sare
piper
o ceapa verde

Mod de preparare:
Ciupercile se spala si li se taie coditele. Dovlecelul se spala si dumnealui, se curata de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri. Ardeiul se taie gcu gratie in rondele subtiri, iar ceapa verde se reteaza in bucatele generoase cam cat prima falanga a degetului mic de la mana stanga :). Legumele astfel pregatite si apreciate se pun pe gratar, se lasa cateva minute si se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce s-au fript frumos, mai mult sau mai putin – dupa cum va place, bucuriile vegetale se aseaza pe o farfurie / platou si se da startul festinului vegetal, regal (vezi foto).
Sa ne fie de bine! šŸ˜‰

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ciuperci la gratar cu dovlecei si ardei rosu | Cerul Gurii - [...] Un aperitiv de milioane (la figurat, desigur) cu un aport caloric mic. Sunt sigura ca va deveni preferatul…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile necesare sunt marcate *